Bloemkool tajine met dadel

Recept op basis van cookidoo

Ingrediënten

·       30 g meel

·       ½ theelepel chilipoeder

·       1 eetlepel gemalen korianderzaadjes

·       1 eetlepel gemalen komijn

·       ½ theelepel gemalen kardemom

·       1 theelepel gemalen gember

·       ½ theelepel gemalen kaneel

·       ½ theelepel gemalen zwarte peper

·       30 g olijfolie

·       2 fijn gehakte knoflookteentjes

·       100 g fijn gehakte ui

·       500 g bloemkoolroosjes

·       400 g gehakte tomaten uit bokaal

·       50 g dadels zonder pit

·       1 eetlepel groentebouillonpoeder

 


Bereiding

 

Rooster meel en kruiden (chili, koriander, komijn, kardemom, gember, kaneel en peper)

 

Voeg olie, look en ui toe en sauteer ongeveer 10 minuten

 

Voeg bloemkool, tomaat, dadels en bouillonpoeder toe en laat koken tot de bloemkool de goede beet heeft (ongeveer een kwartier) 



Van harte welkom in de facebookgroep "Wat vegans (w)eten" om vegan gerechten van ca1000 en andere vegans te komen ontdekken! Je mag, maar moet zelf geen recepten posten. Gewoon kijken is ook helemaal ok. See you there?


Reactie schrijven

Commentaren: 0