Vlaamse veganade

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.
Vlaamse carbonade
Veganade om de ervaring van Vlaamse carbonade te evenaren

Ingrediënten

 

·       grote bokaal seitanstukjes, in olie gestoofd en afgeblust met een geutje appelazijn

·       350 g fijn gehakte uien

·       koolzaadolie

·       20 g tarwemeel gemengd met een beetje water

·       1 flesje donker bier

·       2 eetlepels bruine suiker

·       2 eetlepels appelsiroop

·       handvol rozijnen (optioneel)

·       1 takje verse tijm

·       1 vers laurierblad

·       2 kruidnagels

·       snuifje zwarte peper

·       theelepel mosterd

·       ½ theelepel zout

 


Bereiding

 

Sauteer uien 4 minuten in olie

 

Meng de gebakken en gebluste seitan en het meelmengsel onder de uien

 

Voeg bier, suiker, siroop, rozijnen, mosterd en kruiden toe en laat sudderen tot de bitterheid van het bier uit de saus verdwenen is (minstens drie kwartier) 

 

Serveer met aardappelpuree, frieten of kroketjes 


Wil je de plantaardige recepten en tips ca1000 en vele anderen volgen?

Word dan lid van onze facebookgroep. 

Je hoeft geen vegan te zijn, wij delen graag met iedereen wat vegans (w)eten. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0