Scones met courgette en rozijnen

scones met krenten
scones met rozijnen

Ingrediënten

·       230 g meel

·       180 g fijn gehakte courgette

·       40 g kokosboter

·       1 ½ theelepel bakpoeder

·       2 snuifjes zeezout

·       20 g no bee honey

·       80 g rozijnen en/of andere stukjes gedroogd fruit 

 


Bereiding

 

Mix 180 g meel, kokosboter, bakpoeder en zout

 

Voeg courgette, no bee honey en abrikoosjes toe en meng

 

Leg het mengsel op een bebloemd werkblad en vorm voorzichtig een deegschijf van ongeveer 3 cm dik

 

Snij een zestal punten en leg ze in een bebloemde bakvorm

 

Bestrijk de scones met het chiamengsel

 

Bak de scones tot ze licht goud van kleur zijn (ongeveer 15 minuten) in een op 210°C voorverwarmde oven  

 

Laat de scones voor het serveren op een rooster afkoelen

 

Serveer warm of op kamertemperatuur

 

Variatie: in plaats van courgette, no bee honey en abrikoosjes voeg je melk en walnoten toe in stap 2

 

Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.


Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.



Reactie schrijven

Commentaren: 0