kinderen maken het verschil

De camilleprentenboekenreeks toont de wereld door de ogen van de trouwe mensenvriend, de hond. Waarom doen hondjes wat zij doen? Welke taal hebben zij en hoe kunnen mensen de hondjes beter begrijpen en dus beter voor hen zorgen en aan hun behoeften voldoen? Hoe moeten mensen zich gedragen opdat zij de beste maat worden van hun trouwe vriend? Kinderen voelen meestal heel goed aan wat goed is voor de hondjes en in uitbreiding voor de andere dieren. Elk boek doet een beroep op de kinderen zodat zij deze know how niet verliezen en zodat zij de hondjes en de grote mensen helpen om elkaar goed te begrijpen.

Mathis, Sam, Seppe en Vik zijn mijn jongste recensenten! Wat ben ik blij wanneer zij hun goedkeuring geven over de albums uit de ca1000 prentenreeks! Seppe en Mathis steken hun duim op. Sam, de dierenkenner, vindt het sneu dat camille zijn pootje gebroken heeft in wat een baasje! Gelukkig komt alles altijd weer goed met hondje camille en haar vriendjes kiki, belienda en mijnheer de cock! Vik is het duidelijk eens met broer Sam en neefjes Mathis en Seppe.

 

Als de kinderen het verhaal appreciëren, dan zit ik goed. Want wanneer mijn jonge lezertjes meeleven met de dieren, draag ik met mijn verhalen een beetje bij aan diervriendelijke waarden en normen. Welke moraal krijgt mijn volgende verhaal?Reactie schrijven

Commentaren: 0