collage van wie ik ben


Collage van wie ik ben:

(1) De podenco op de poster van Gaia lijkt wel ons Spaanse adoptiehondje Belienda te zijn. Belienda adopteren en vervolgens adoreren is een heel gemakkelijke actie.

(6) "Waar de liefde voor dieren stopt, begint onze strijd" is het motto van dierenrechtenorganisaties dat ook het mijne is.

(2) De biografie van de Vlaamse dichter Lambrecht Lambrechts, broer van mijn overgrootvader, leert me veel over mezelf: eigenwijs en koppig zit in het bloed. 

(3) En ik schreef zelf twee dichtbundels hoofd vol poppetjes, hart vol gaten en vers gevist. In de laatste dichtbundel schreef ik vanuit het perspectief van de dieren. In mijn brieven schrijf ik verder opinies en waag ik mij aan bredere maatschappijkritiek.

(4) De seitan verwijst naar mijn vegan eetgewoonten. En ook naar mijn levensstijl in het algemeen: ik koop eetwaren liefst in glazen potten of blikjes. Als het kan vermijd ik plastiek afval. 

(5) Ik stel mezelf vrij van slepen met waspoeder en andere huishoudproducten. Door producten voor de kuis en voor de badkamer zelf te maken met natuurlijke ingrediënten zoals azijn, olijfzeep, natriumbicarbonaat, citroenzuur en kristalsoda help je niet alleen de natuur, Het scheelt aanzienlijk in je portemonnee.

(9) Tandpasta maak ik niet zelf omdat de tandpastatabletjes van bij levenzonderafval perfect zijn. 

(7) Ik ben een onverbeterlijke planner en opruimer... I'll say no more...

(8) Ik ben steeds op zoek naar spullen om te "ontspullen": met de schrijfwaren van Correctbook kan je ontelbare keren hetzelfde blad opnieuw beschrijven.

(10) De hondjes uit mijn kinderprentenboeken tekende ik aan de hand van de hondjes die Camille, Belienda en ik tegenkomen op onze wandelingen in het bos. Net als in vers gevist wil ik de lezer laten zien hoe dieren -hondjes in dit geval- het gedrag van de mensen ervaren. Ooit dacht ik dat ik geld zou kunnen bijeenbrengen voor dierenrechtenorganisaties door middel van mijn dichtbundels, prentenboeken en bijhorende gadgets zoals puzzels, postkaarten, memoryspelen, ... . Ik ben daarmee gestopt, niet enkel omdat het mij geld kostte in plaats van dat ik er geld mee inzamelde. Het maken van die spullen is leuk natuurlijk, maar het druist in tegen mijn ecologisch bewustzijn en mijn visie op "ontspullen" ."Onder haar auteursnaam ca1000 -lees camille- zoekt zij de schoonheid van imperfectie. Zij verbloemt niets. Haar beelden zijn rauw. En toch is haar poëzie niet zwaar. Wie haar kent, weet dat Tania Menten een aanhanger is van "omdenken", "manieren van denken om problemen tot mogelijkheden te transformeren”, zoals Berthod Gunster het zegt".