for vegans

Sommige mensen eten geen vlees om gezondheidsredenen. Anderen denken aan hun figuur en volgen een vegetarisch dieet. Nog anderen worden geleid door religieuze regels. Tegenwoordig weten we zeker dat vleesproductie de aarde uitput en dat hongersnood opgelost wordt door de veeteelt te vervangen door een plantaardig voedingspatroon. Dat de vleesindustrie een wrede wereld verborgen houdt, stuit meer en meer mensen tegen de borst. Ik zelf was 8 en kon mijn vrienden niet opeten.

Corona creëert hét momentum naar een cruelty free -vegan en zero waste- samenleving. Mensen staan nu open voor een alternatieve levensstijl. Vegans, doe nu mee in deze race against time. Want eens de coronacrisis voorbij is, zal de sense of urgency om andere gewoonten aan te kweken, weer verdwenen zijn. Samen grijpen we deze kans! Hoe?

Camille en Belienda zijn zot op de vegan snoepjes en kauwrollen van Andapanda in Diepenbeek.

Ik was 8 en vegetariër en mijn vrienden werden opgegeten. De idee dat de mens boven de dieren, de bomen en de zee staat en er naar believen wat mee kan aanvangen, ligt gelukkig onder vuur. Vleesloos eten is al lang geen rariteit meer en leven zonder afval wordt elke dag gemakkelijker. In mijn laatste boek vers gevist zet ik mijn humor in op deze maatschappelijke kentering. De dieren kijken toe en geven commentaar op de mensen en hun bizarre gewoonten zoals de baas spelen over andere dieren, of...
De jeugd staat op straat! They care! Dat geeft hoop! De jongeren zetten met hun protest de klimaatpolitiek op de agenda. Er beweegt iets. Zij vragen verandering. Zij vragen dat de politiek de verandering initieert. No shame, no blame, together we change the game! Ik ga niet de straat op. Niet enkel omdat ik introvert ben en drukte van welke aard ook noodgedwongen mijd. Noem me eigenzinnig, eigengereid, doener of einzelgänger. Noem me voor mijn part controlefreak. Ja, doelbewust kies ik een...
Ecologische zepen om te wassen, te poetsen en voor de badkamer, zero waste, crulty free en bovendien beter voor mijn lijf én goedkoop!

Camille roept iedereen op om uit te kijken vooraleer je iets koopt. De meeste van deze merken kopen we allemaal wel eens. Zonder het te beseffen, worden we medeplichtig gemaakt aan gruwelpraktijken. Deze bedrijven testen op dieren: Vicks, Pampers, Redken, Vaseline, Unilevers, Woolite, Oral-B, Palmolive, Febreze, L'Oreal, Pantene, Revlon, Head&shoulders, garnier, greenworks, Estée Lauder, Dove, Colgate, Dry idea, Gilette, Mr Clean, Diesel, purina, Boss, Bic, Airwick, Axe, Aquafresh, Nivea, 3M...

Hoeveel koolstofdioxide (CO2) komt er vrij bij de productie van 1 kilogram vlees? Animal Charity Evaluators toont in hun onderzoeksrapport Carbon and Water Footprints of Diet Choices aan wat de effecten zijn van onze eetgewoonten op het milieu.


Heb je een goed idee om het leven van de dieren in Vlaanderen te vergemakkelijken? Stuur dan een mail naar het kabinet van de minister van dierenwelzijn via kabinet.weyts@vlaanderen.be.

Meer weergeven