how change

boeken die "om zeep" omdenken
Ontdek door welke andere auteurs ik geraakt word. Het zijn schrijvers die geloven dat we de puinhoop op aarde kunnen opruimen. Zij geloven in wat Berthold Gunster "omdenken" noemt, "manieren van denken. om problemen tot mogelijkheden te transformeren" (e.g. de ecoduikers). Zij dragen elk op andere terreinen en voor diverse doelgroepen concrete, vaak simpele oplossingen voor de ecologische problemen aan. Deze boeken vormen het hoekje van de hoop -weg van de puinhoop- in mijn boekenkast.

Laat het niet om zeep gaan
Ecologische zepen om te wassen, te poetsen en voor de badkamer, zero waste, crulty free en bovendien beter voor mijn lijf én goedkoop!

Happy lockdown en een kleurrijk 2021!
Vóór corona hoorden we nooit over mentale gevolgen van het ingaan tegen de eigen natuur. Zullen de extraverte collega’s onthouden hoe het voelt? Of zullen zij ons wederom onze natuur niet gunnen? Reken op het laatste. Zet je schrap en weiger voortaan elke vorm van assimilatie!

De vleeseters onder ons die de moeite doen om anders te gaan eten, ik doe er mijn petje voor af! Want overschakelen naar een nieuwe gewoonte is een uitdaging. Het gaat bijlange niet vanzelf, want gewoonten zijn hardnekkig. Kies je eigen manier, voel je er goed bij, stel je aanpak eventueel bij, en geniet vooral van de ontdekkingsreis, de variëteit in gerechten en ingrediënten in de plant-aardige keuken! Laat het smaken en veel succes!

Je moet geen vegan te zijn om een verschil te maken. Welke kleine en grote acties je kan ondernemen, lees je hier.

"One of the greatest opportunities to live our values -or betray them- lies in the food we put on our plates" Jonathan Safran Foer

Je hoeft geen vegetariër of veganist te zijn, ook vleeseters en omnivoren kunnen een groot verschil maken voor onze aarde! Plantaardige tips van een vleeseter voor vleeseters. Hoe eet je vleesloos zonder veel moeite? Hoe word je een flexitariër zonder je gewoonten drastisch te veranderen?

Alle opbrengsten van ca1000 gaan naar organisaties die zich met lijf en leden inzetten voor de dieren.

Ecologische zepen om te wassen, te poetsen en voor de badkamer, zero waste, crulty free en bovendien beter voor mijn lijf én goedkoop!

Camille roept iedereen op om uit te kijken vooraleer je iets koopt. De meeste van deze merken kopen we allemaal wel eens. Zonder het te beseffen, worden we medeplichtig gemaakt aan gruwelpraktijken. Deze bedrijven testen op dieren: Vicks, Pampers, Redken, Vaseline, Unilevers, Woolite, Oral-B, Palmolive, Febreze, L'Oreal, Pantene, Revlon, Head&shoulders, garnier, greenworks, Estée Lauder, Dove, Colgate, Dry idea, Gilette, Mr Clean, Diesel, purina, Boss, Bic, Airwick, Axe, Aquafresh, Nivea, 3M...