why change?

Why change? Kijk eens in de ogen van een dier... That's why.

Vele mensen koken regelmatig vegetarisch, vaak zelfs zonder het te beseffen. Er zijn heel veel eenvoudige gerechten zonder vlees,. Wachten tot kweekvlees op de markt is, hoeft écht niet. Want met het huidige assortiment vleesvervangers blijven de meest klassieke vleesgerechten overeind. Ook voor vegans is het leven vereenvoudigd door het arsenaal aan eier- en zuivelvervangers. Wil je de gastronomische toer op gaan dan kan je met de Yotam Ottolengi recepten zelfs toveren met groenten.

Volgens klimaatwetenschappers hebben we maar 12 jaar om een klimaatcatastrofe te voorkomen! De temperatuur moet lager dan het onaanvaardbaar gevaarlijke niveau van 1,5 graden Celsius. De gemeenschappen en economieën moeten snel overschakelen op 100% schone energie.

Hoeveel koolstofdioxide (CO2) komt er vrij bij de productie van 1 kilogram vlees? Animal Charity Evaluators toont in hun onderzoeksrapport Carbon and Water Footprints of Diet Choices aan wat de effecten zijn van onze eetgewoonten op het milieu.