Rechtuit gezegd, ik vind...

Commentaren: 0

Anderen zeggen...

Af en toe lees ik in je boeken en soms word ik er vrolijk, soms verdrietig en soms boos op de wereld van. Dat mag toch he?

Wieske Engelen

Voorzitter Willemsfonds Houthalen-Helchteren


Ik heb jouw gedichten met veel interesse gelezen en herlezen. Dit laatste was nodig, om mee te kunnen gaan in jouw gehechtheid aan dieren. Uit jouw teksten blijkt ten volle hoe sterk jij je kan plaatsen in het gedrag en leven van de dieren om je heen. Hun wispelturigheid vind jij van een zuiverder soort dan deze bij de mensen. Zij is niet van voorbedachte aard, maar rijk aan spontaniteit en bron van vermaak. Jouw gedichten getuigen daarvan zeer sterk, omdat jij je niet gebonden voelt aan de idee dat een mens ver boven een dier staat en er naar believen wat kan mee aanvangen. 

Een goed gedicht wordt door een hart gevoed en voor echt herkend.Wanneer het verstand zich ermee al te hard moeit, het de ware ziel miskent. Wanneer men zijn hart vrijuit  laat spreken, schrijft men wat men voelt neer op papier. Dan doet men dat gemeend en zonder grote omhaal. Ik wens jou veel succes toe met deze bundel, maar vooral veel voldoening bij het gepresteerde werk.
Raoul Ottenburgs

Je dichtbundel heb ik in één ruk uitgelezen. Jammer dat die niet dikker was... .

Nadine Thijs 

 

 

Mathis, Sam, Seppe en Vik zijn mijn jongste recensenten!

Wat ben ik blij wanneer zij hun goedkeuring geven over de albums uit de ca1000 prentenreeks! Seppe en Mathis steken hun duim op. Sam, de dierenkenner, vindt het sneu dat camille zijn pootje gebroken heeft in het laatste verhaal wat een baasje! Gelukkig komt alles altijd weer goed met hondje camille en haar vriendjes kiki, belienda en mijnheer de cock! Vik is het duidelijk eens met broer Sam en neefjes Mathis en Seppe.


Ik heb met veel genoegen jouw gedichten gelezen. De vele kattensprongen en het ‘heen en weer geloop’ van de hond verplichten de lezer erin mee te gaan, en elke vormelijkheid achterwege te laten. De lectuur vergt veel soepelheid en wendbaarheid van de geest, alsook verbeelding. Dit bevalt me.Tevens wordt men ertoe aangezet de teksten te herlezen, om alle wendingen voluit uit te voeren.


er zat een handgeschreven brief van Gilberte in mijn brievenbus, daar wordt een mens blij van!

Met verbazing hebben wij jouw beklijvende dichtbundel Hoofd vol poppetjes hart vol gaten doorgenomen! [...] Wat een taalgebruik, wat een woordenkunst, Tania! Fantastisch!!! Van harte gefeliciteerd! Ongelooflijk knap geschreven en dan die speciale stijl! Je moet uitgeroepen worden tot de schrijver van het jaar! Van Ostaijen kon niet beter! Dat zijn echte poppetjes in jouw hoofd! [...] Jammer dat jouw gezondheid de rode draad in het geheel moet vormen. Je hebt al heel wat stappen moeten ondergaan in jouw jonge leven... . We kunnen een beetje vatten wat er in je omgaat met "een hart vol gaten". Dat je dit met letters kan verwoorden...

[...]

 

Met heel warme groeten van

Gilberte smeets


Beste honden- en dierenvrienden,

Onderstaande mail komt van een goede vriendin van mij met een héél groot hart voor dieren en een grote portie creativiteit.
De twee samengebundeld heeft tot ‘vers gevist’ geleid, een dichtbundel met grappige, hilarische en ontroerende gedichtjes over dieren.  Ik heb het met veel plezier in één ruk uitgelezen.
Mocht je nu nieuwsgierig geworden zijn, dan kan je op www.ca1000.be lezen wat je moet doen om het in huis te halen.  Misschien al een origineel idee voor wie niet weet wat hij/zij onder de kerstboom moet leggen….
Zelf heb ik een inkijkexemplaar liggen, mocht je geïnteresseerd zijn.   Een gesigneerd exemplaar is ook altijd mogelijk.
De volledige opbrengst van het boek gaat naar een goed dierendoel.
Vriendelijke groeten, Nadine Thijs

Collega en Willemsfondslid Tania is één van onze "Willemsfondsauteurs".

Heb je haar dichtbundel 'Hoofd vol poppetjes hart vol gaten' al gelezen? 

Facebookbericht van mijn collega's van het Willemsfonds 


Mag ik je van harte feliciteren met het publiceren van je dichtbundel!
De manier waarop jij hem voorstelde en je bedoelingen kenbaar maakte was al subliem....
Titel en cover zijn prachtig. Het is helemaal mijn ding! Iets wat je bij beetjes verorbert.
Dus ik zal het zeker aanbevelen bij de juiste mensen!
Van harte proficiat voor je moed en je talent!

Collega en Willemsfondslid Tania is één van onze "Willemsfondsauteurs".

Heb je haar dichtbundel 'Hoofd vol poppetjes hart vol gaten' al gelezen? 

Facebookbericht van mijn collega's van het Willemsfonds 


Willemsfonds, Akrostis, Limburgs Landschap
ca1000 leest voor uit eigen werk

Op de poëziewandeling op 5 augustus las ca1000 voor uit eigen werk. Tijdens de wandeling hielden een 80-tal toehoorders halt op verschillende mooie plekjes in de natuur. Op elke stopplaats luisterden we naar natuurpoëzie. De wandeling werd georganiseerd in samenwerking door Limburgs Landschap, Natuurpunt, Akrostis en het Willemsfonds

 

Commentaren: 0

Jimdo