basisproducten

Edelgist bevat aminozuren en vitamine B. Edelgistvlokken worden vaak aangevuld met vitamine B12.

In de vegan keuken is gedroogd fruit zovéél meer dan vijgen, dadels en rozijnen!

Zeg nooit zomaar "noot" of "pit" tegen een cashew, amandel, walnoot, pijnboompit, ... . De smaken zijn even eindeloos dan de keuzemogelijkheden.

Zaden en pitten vormen naast noten en gedroogd fruit een belangrijk basisingrediënt in de plantaardige keuken.

Meel heb je in de vegan keuken niet alleen nodig om brood en koekjes, pizza en cake te bakken. Meel wordt bijvoorbeeld ook gebruikt om eieren te vervangen in hartige gerechten.

Zeewieren en algen ontbreken niet in de vegan keuken.

Zijde tofu wordt ook wel fluweeltofu genoemd. De naam zegt het, je maakt er een fluweelzachte bechamelsaus mee, of een cheesecake, een quiche, ... .

Pagina onder constructie Quinoa Rijst Couscous Gierst
Pagina onder constructrie Kidneybonen Erwten Prinsesbonen Sojabonen Spliterwten Linzen

Meer weergeven