spreads

Wat leg je tussen een wrap? Snijbiet met daarop de vegan "vis"salade van Michèle natuurlijk!

Vegans lusten ook graag eiergerechten, maar dan zonder ei. Roerei van tofu lijkt heel sterk op roerei van kippeneieren, zowel wat smaak als wat uitzicht betreft.

Rode kool kan je ingemaakt perfect een tijdje bewaren. Rode kool met een vegan worstje en aardappelpuree. De rode kool is ook lekker als koude knapperige salade. Gemakkelijk mee te nemen voor de lunch.

Mandy Wenzel deelde haar heerlijke vegan "vis"salade in de facebookgroep "wat vegans (w)eten". Ik heb het recept direct uitgeprobeerd. In plaats van de brede wakame van Mandy gebruikte ik de dunne arame slierten


Deze hummus is pittig.

Vegans eten ook wel eens mayonaise. Hellmann's heeft een vegan mayonaise op de markt gebracht. Je kan vegan mayonaise ook zelf maken. Deze sandwichvulling van linzen en kikkererwten kan je ook als bijgerecht of als saladedressing serveren

Voor wie van pindakaas houdt, is deze spread van noten en zaden een aanrader. Je kan de spread op je boterham smeren. Of je kan de pasta als dip serveren met rauwe groentjes en fruit.

Kikkererwten vormen een uitstekende basis voor vegan broodbeleg. Je kan eindeloos variëren. Niet alleen de kruiden en toegevoegde groenten maken het gerecht. Ook de structuur bepaalt mee de smaak. Zowel de gladde dip hummus als de knapperige spread kunnen als broodbeleg. In deze spread zorgen de zongedroogde tomaatjes voor een lekker zuiders.

Met kikkererwten kan je een gladde hummus maken of een knapperige spread met noten en rode uit als beleg voor tussen de boterham. Heb je bietjes, gebruik dan de blaadjes als salade en de steeltjes van de biet kan je verwerken in de spread voor extra beet en een herfstsmaak.

Meer weergeven