Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?

Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?

Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.


dippen en delen

van wijnblad tot praline

2 sarma's gevuld met rijst, pijnboompitten, citroensap en rozijnen

geserveerd op vers wijnblad bestrooid met rozijnen en zest van citroen

serveertip: leg twee sarma's op een vers wijnblad en bestrooi met zest van citroen en krentjes
deze "aperitiefbordjes" kan je mee op eten


klaar in 10 minuten





limonade

Twee citroenen (of pompelmoezen of sinaasappels) gaan met schil en al in de blender. Het mengsel laat ik trekken in enkele liters water. 

 

Als ik geen biologische citroenen vind, laat ik de vruchten voor het blenden een uurtje trekken in water met een stevige schep natriumbicarbonaat. 



Met de thermomix is gewoon alles mogelijk. Heb je geen tijd en wil je toch iets gezond op tafel? Krijg je onverwacht bezoek en heb je geen snacks in huis? Heb je zin in gastronomie, maar geen zin of geld om op restaurant te gaan? Heb je bezoek en wil je niet de hele tijd in de keuken staan? Ben je –zoals ik- verstrooid in de keuken? Niets mislukt. Op cookidoo, het receptenplatform van de thermomix, krijg je een idee van alle mogelijkheden. Je kan cookidoo een maand gratis uitproberen.