delen

Michèle De Dycker bracht het worstenbroodje onder de vegan aandacht in de facebookgroep "Wat vegans (w)eten". De klassieke versie vulde Michèle aan met mosterd en sesamzaadjes.

Quiche kan je perfect maken zonder eieren. Voor het deeg gebruik je kikkererwtenmeel, voor de vulling gebruik je fluweeltofu.

Zet de gemarineerde tofu voor het bakken een nachtje in de koelkast.

Met Japanse marinades maak je van tofu een lekkernij.

Brood, grof zeezout, olijfolie en teentje look... meer heb je niet nodig!

Focaccia is zonder meer lekker. Je kan de focaccia aankleden met olijfjes, ajuinringen of halve kerstomaatjes. Dan hoef je verder geen beleg meer te voorzien.

Herfst is het seizoen van de knollen en de bietjes. Rode bietjes kan je rauw of bereid eten. Rode bieten combineren goed met noten. De "kaas"smaak is verrassend.

Boursin voor vegans, nauwelijks te onderscheiden van de echte Boursin kaas. Op Cookidoo, het receptenforum van Thermomix vind je een heel aantal recepten voor vegan spreads, hummus en ander broodbeleg.

Turkse sarma of Griekse dolma dankt zijn typische zure smaak aan de speciale smaak van de wijnbladeren. Heb je een druivelaar thuis, gooi de bladeren na het snoeien niet weg, want de lekkerste sarma is verse sarma met bladeren uit de tuin.

Gazpacho van advocado's met vegan room en verse korianderblaadjes past perfect als voorafje aan een Mexicaanse chili sin carne (con tempeh, tofu of seitan)