dippen

Deze hummus is nogal vloeibaar, je kan hem dus ook als sausje gebruiken.

Zelf gemaakte hummus als appetizer. Met een stukje ciabatta, bruscetta of broodstengels. Of met snoepgroentjes.

Er zijn ontelbaar veel variaties op pesto. Deze pesto van erwten kan je als amuse bouche in een aperitiefglaasje of hapjeslepel serveren. Of je kan de erwtenpesto in een bord in het midden van de tafel zetten om lekker gezellig samen te dippen. Lekker met ciabatta, bruscetta of broodstengels.

In de Mexicaanse keuken geen mayonaise of andere saus met eieren en melk. Guacamole van advocado, tomaten, limoen en koriander is in 5 minuten klaar. Lekker bij chili sin carne, met gehakt van tofu, tempeh of seitan. Met een tomatensalsa of zure room van noten.

Deze pikante tomatenchutney kan je als smaakmaker in een gerecht gebruiken of als sausje om te dippen of om een salade te pimpen.

Tofu kan je niet alleen marineren en verwerken als vleesvervanger in een hoofdgerecht. Met ongebakken vaste tofu kan je ook kaas maken of een dip. Er zijn ontelbaar veel variaties op de tofu dip mogelijk.