groentenpotjes

Geen couscous in huis? Of zin in koolhydratenvrij? Fijn gehakte bloemkool heeft dezelfde beet dan "couscous". Te serveren als bijgerecht of als maaltijdsalade. De "couscous" is zowel warm als koud lekker.

Als je de ingrediënten vooraf niet roostert of stoomt dan heb je een knapperige salade. Bewerk je de ingrediënten wel dan kan je het gerecht als warme maaltijd serveren.


De cataplana is de tajine van de Algarve. Portugese groenten(restjes) worden in de cataplana op een laag vuur langzaam gaar gestoomd.

Dolma van savooibladeren kan je warm of koud serveren, als hoofdgerecht of als bijgerecht.

Quinoa salade kan zowel koud als warm gegeten worden, als bijgerecht of als lunch.

Gestoomde rijst met gewokte venkel en arame zeewier en een stukje Japanese tofu van het merk Taifun

Gestoomde rijst met gewokte zeewier-venkel schotel

Dal met rode split linzen is snel klaar en je hoeft er in principe niets anders bij te serveren. Lekker om mee te nemen voor de lunch.

Linzengoulash met tomaten, rode paprika en courgette kan je serveren met rijst, aardappeltjes of een pittabroodje.

Meer weergeven