bijgerechten

Met asperges kan je vele kanten op. Hier met cashew pesto als variant op asperges op Vlaamse wijze. Met een stuk vegan zalm van so-fish.

Gesauteerde courgettes zijn klaar in een kwartiertjes. Ze zijn lekker bij een slaatje of als bijgerecht.

Gesauteerde champignons zijn klaar in een dik kwartier. Ze zijn lekker bij brood of als bijgerecht bij een klassieke maaltijd alsook bij een Indische schotel.

Eenvoudig, snel recept voor witte kool

Boontjes in een botersausje met citroen

Boontjes in een botersausje met citroen

Verse spinazie is op één-twee-drie klaar. Spinazie uit een pot is niet te vergelijken met verse spinazie. De spinazie kan je vervangen door de blaadjes van rode biet.

Tuinboontjes met tomatensaus is nog pittiger wanneer je azijn in plaats van water voor de saus gebruikt.

Voor puree heb je niet altijd aardappelen nodig. Puree van bloemkool is licht en lekker. Ideaal voor een klassiek bord.

Om bechamelsaus te maken heb je vandaag geen room meer nodig. Met zijdetofu (ook wel fluweeltofu genoemd) bereik je hetzelfde resultaat. Alleen is de vegan versie een stuk lichter dan de versie met room van zuivel.

Meer weergeven