saus

Na 4 mislukte pogingen, gaf ik de zelfgemaakte mayonaise op. Tot ik dit recept las van Tony Kavse. Mijn 5de poging heeft de Hellmans mayonaise op een lager schap gezet! Zooo lekker!

Sausje met een lichte mierikswortelsmaak is lekker bij pitta

Vleesvervanger met patatjes en gestoofde venkel. Het romescosausje wordt bij cookidoo geserveerd bij groene asperges.

Het geheim van vele vegan sausjes is de cashewnoot.

De smaak van mayonaise krijg je ook met tofu voor mekaar.

De vloeibare variant van hummus kan je zelfs bij je frietjes eten.

Aardappelpuree met gestoomde savooikool en vegan Hollandaisesausje, lekker winterse kost.

Vegan "chicken" kan je tegenwoordig gewoon in de supermarkt kopen. De vegan "chicken" bijvoorbeeld van De Vegetarische Slager is nauwelijks of niet te onderscheiden van kip.

Met een zongedroogd tomaatje vervang je de ansjovis in de klassieke pasta puttanesca en je hebt een vegan "puttanesca".

Vegans lusten ook graag saus op basis van eieren of mayonaise, maar dan zonder ei. Deze tartaarsaus is zonder ei even lekker dan de klassieke tartaar.

Meer weergeven