saus

Vleesvervanger met patatjes en gestoofde venkel. Het romescosausje wordt bij cookidoo geserveerd bij groene asperges.

Het geheim van vele vegan sausjes is de cashewnoot.

Een dik stoofpotje met brood als lichte maaltijd.

De kaneel en de linzen geven deze tomatensaus een smaak die volgens mij het beste bij rijst of bulgur past.

De smaak van mayonaise krijg je ook met tofu voor mekaar.

De vloeibare variant van hummus kan je zelfs bij je frietjes eten.

Aardappelpuree met gestoomde savooikool en vegan Hollandaisesausje, lekker winterse kost.

In Italië spreekt niemand over "vegetarische" pasta. Waar iedereen het over eens is, is dat Italiaanse pasta gewoonweg de zon op je bord tovert! En dat is heel vaak met maar enkelen groenten en al even vaak zonder vlees.

Tomaten uit het zuiden en een handvol basilicumblaadjes. Meer heb je niet nodig om lekkere tomatensaus te maken.

Kikkererwten vormen een uitstekende basis voor vegan broodbeleg. Je kan eindeloos variëren. Niet alleen de kruiden en toegevoegde groenten maken het gerecht. Ook de structuur bepaalt mee de smaak. Zowel de gladde dip hummus als de knapperige spread kunnen als broodbeleg. In deze spread zorgen de zongedroogde tomaatjes voor een lekker zuiders.

Meer weergeven