recepten met vegan room

Gazpacho van advocado's met vegan room en verse korianderblaadjes past perfect als voorafje aan een Mexicaanse chili sin carne (con tempeh, tofu of seitan)

Pasta met champignonroomsaus is niet zwaar met vegan room.

Dat kolen lekker zijn in stoemp, dat is bekend, maar wist je dat kolen ook lekker zijn in een roomsausje op pasta?

Savooibladeren zijn groot en het is daarom niet moeilijk om er dolma's van te maken.

Om bechamelsaus te maken heb je vandaag geen room meer nodig. Met zijdetofu (ook wel fluweeltofu genoemd) bereik je hetzelfde resultaat. Alleen is de vegan versie een stuk lichter dan de versie met room van zuivel.

Prei met vegan room smaakt net hezelfde dan het alternatief met room van melk.

Herfst is het seizoen van de kastanjes. Met kastanjes kan je verschillende lekkernijen maken: gewoon snoepen van gestoomde kastanjes, vegan gehaktballetjes, hummus of puree, ... . En soep natuurlijk. Met oesterzwammen en vegan room heb je binnen het half uur een verwensoep voor regenachtige dagen. Tenminste als je de kastanjes vooraf al gepeld en gestoomd hebt.

Met edelgist in plaats van parmezaan en plantaardige room en boter in plaats van zuivel, maak je champignons met vegan room.