recepten met eieren

In deze vegan cheesecake vervang je de kaas door zijden tofu en de eieren door appel en agar agar. Met als resultaat fluweel op je tong!

Asperges op Vlaamse wijze met vegan roerei. Het verschil met een kippenei is minimaal.

Quiche kan je perfect maken zonder eieren. Voor het deeg gebruik je kikkererwtenmeel, voor de vulling gebruik je fluweeltofu.

Chiazaadjes voegen smaak noch geur toe aan je gerecht. Ideaal om deeg voor brood of gebak vochtig en luchtig te krijgen.

Eieren vervangen met Smaakt. Drie lepels kikkererwtenmeel vermengd met drie eetlepels water vervangt één ei. Ik gebruik het zowel in zoete als hartige gerechten.

Aardappelpuree met gestoomde savooikool en vegan Hollandaisesausje, lekker winterse kost.

Prei is niet alleen lekker in soep. Je kan zelfs een verfijnde flan maken met prei. Vervang eieren door kikkererwtenmeel voor dezelfde smaak en structuur van deze vegan flan.

Voor de chocolade bietencake maak ik gebruik van vegan producten. De 3 eieren in het recept van cookidoo vervang ik door anderhalve geprakte rijpe banaan, mijn chocolade is diary free, en mijn boter en olie is uiteraard plantaardig.

Vegans lusten ook graag saus op basis van eieren of mayonaise, maar dan zonder ei. Deze tartaarsaus is zonder ei even lekker dan de klassieke tartaar.