stoverij

Vegan versie van typisch Belgisch gerecht

Indische tikka masala kan ook zonder kokosmelk

Hans Vanelderen postte in de facebookgroep "Wat vegans (w)eten" een mega heerlijke recept voor Luikse saus! Hans serveerde de saus met vegan balletjes, ik maakte er een vegan "stoofvlees" gerecht mee.

Thaise curry met kaffir limoenblaadjes

Quorn of vaste tofu als vleesvervanger in een Indische curry.

Quorn of vaste tofu als vleesvervanger in een groentenpotje. De groenten kan je variëren.

Je kan de Thaise curry met eender welke groenten maken. Traagkokende groenten zoals aubergine, zoete aardappels en pompoen voeg je samen met de aardappel toe. Snelkokende groenten zoals broccoli, bloemkool, sperziebonen, peultjes, kerstomaten, courgette en maïs voeg je samen met de erwtjes toe of om ze knapperig te houden, enkele minuten voor het einde van de kooktijd.

Kimchi is een Koreaans woord voor ingelegde kool en groenten. Je kan kimchi zelf maken of kopen in een bokaal.

Gestoomde bloemkool neemt de blussende rol van rijst in bij deze pikante vegan "chicken" tandoori.

Quorn blokjes in een groentenpotje kan je perfect combineren met een Belgisch frietje.

Meer weergeven