spreads


Deze hummus is pittig.

Vegans eten ook wel eens mayonaise. Hellmann's heeft een vegan mayonaise op de markt gebracht. Je kan vegan mayonaise ook zelf maken. Deze sandwichvulling van linzen en kikkererwten kan je ook als bijgerecht of als saladedressing serveren

Voor wie van pindakaas houdt, is deze spread van noten en zaden een aanrader. Je kan de spread op je boterham smeren. Of je kan de pasta als dip serveren met rauwe groentjes en fruit.

Kikkererwten vormen een uitstekende basis voor vegan broodbeleg. Je kan eindeloos variëren. Niet alleen de kruiden en toegevoegde groenten maken het gerecht. Ook de structuur bepaalt mee de smaak. Zowel de gladde dip hummus als de knapperige spread kunnen als broodbeleg. In deze spread zorgen de zongedroogde tomaatjes voor een lekker zuiders.

Met kikkererwten kan je een gladde hummus maken of een knapperige spread met noten en rode uit als beleg voor tussen de boterham. Heb je bietjes, gebruik dan de blaadjes als salade en de steeltjes van de biet kan je verwerken in de spread voor extra beet en een herfstsmaak.

Waarom zou je broodbeleg kant en klaar in de winkel kopen? Deze spread van tofu en artisjok is in 5 minuten klaar, je hebt geen afval, het is lekker en zonder bewaarstoffen. Zelf gemaakte spread op je brood smaakt zoveel beter dan gekocht broodbeleg. Het is gezond en puur, vezelrijk en zonder chemische bewaarmiddelen en lekker. En heel wat goedkoper dan wat je in de winkel koopt in plastieken doosjes!

Waarom zou je hummus kant en klaar in de winkel kopen? Hier vind je een basisrecept. Het is in 5 minuten klaar, je hebt geen afval en je kan het op zoveel manieren smaak geven. Zelf gemaakte hummus op je brood smaakt zoveel beter dan de gekochte hummus. Het is gezond, puur, zonder chemische bewaarmiddelen, vezelrijk en lekker. En heel wat goedkoper dan wat je in de winkel koopt in plastieken doosjes!