Publicaties

Sommige mensen eten geen vlees om gezondheidsredenen. Anderen denken aan hun figuur en volgen een vegetarisch dieet. Nog anderen worden geleid door religieuze regels. Tegenwoordig weten we zeker dat vleesproductie de aarde uitput en dat hongersnood opgelost wordt door de veeteelt te vervangen door een plantaardig voedingspatroon. Dat de vleesindustrie een wrede wereld verborgen houdt, stuit meer en meer mensen tegen de borst. Ik zelf was 8 en kon mijn vrienden niet opeten.

Dichter en schrijver Lambrecht Lambrechts is de broer van mijn overgrootvader mijnheer doktoor Alphonse Lambrechts.

De bekende dichter Lambrecht Lambrechts (Hoeselt 1865-Gent 1932) was de broer van wijlen mijn overgrootvader, de vader van mijn grootmoeder. Ik kan maar hopen dat poëtisch talent via het bloed bepaald wordt. Met mijn pseudoniem ca1000, de naam van mijn grootmoeder Camille, verbind ik mij dan ook met bewondering en trots met mijn afkomst.

Plots zie ik de wereld als een kind. Eén aspect. Enkel de essentie, tot in het kleinste detail. Volwassenen "leren" kinderen naar de wereld te kijken en zo zien zij vaak de essentie niet langer. Fiep Westendorp verleerde het zuivere zien nooit. Zij tekende enkele lijnen die door hun eenvoud alles zeggend zijn. De tijd doet niets af aan de oorspronkelijke betekenis.Elke tekening is bijna “naakt” en net daardoor eens zo duidelijk. Simpel, plezierig, eenvoudig. Zo kan de wereld zijn.

Pseudoniem ca1000 is geen toevallige keuze. Camille verwijst de naam naar de camille bloem die voor mij symbool staat voor eenvoud, evenwicht en kracht. Via de naam van mijn grootmoeder Camille Lambrechts vind ik een link met mijn familiegeschiedenis en met dichter Lambrecht Lambrechts (Hoeselt 1865-Gent 1932), de oom van mijn oma. Camille is de naam van mijn bullterriër die model stond voor de cover van mijn debuut dichtbundel hoofd vol poppetjes hart vol gaten.