artikels

Onder haar auteursnaam ca1000 -lees camille- zoekt zij de schoonheid van imperfectie. Zij verbloemt niets. Haar beelden zijn rauw. En toch is haar poëzie niet zwaar. Wie haar kent, weet dat Tania Menten een aanhanger is van "omdenken", "manieren van denken om problemen tot mogelijkheden te transformeren”, zoals Berthod Gunster het zegt.

ca1000 staat in het cultuurmagazine van het Willemsfonds. Het thema is "sterke vrouwen in het Willemsfonds". Ik zie mezelf niet als één van deze vrouwen. En toch ben ik trots dat ik net in dit nummer een pagina kreeg!

Leren is een continu proces in het leven van elk mens. Mensen leren omdat ze bewust of onbewust streven naar verandering. Mensen leren onbewust in alledaagse situaties, ze leren spontaan. Ze doen dit omdat de situatie hen hiertoe dwingt, omdat ze kritiek hebben op huidige elementen in hun leven, omdat ze botsen met anderen (andere mensen en/of andere culturen) of omdat ze leren als een uitdaging ervaren.

Didactische film over therapie bij suïcidale jongeren, een productie in samenwerking met Willemsfonds, de mens.nu, DAG-CGG en Vrijzinnig Limburg en gefinancierd door Instelling Morele Dienstverlening.

Het huis waar ca1000 geboren werd
De bekende dichter Lambrecht Lambrechts (Hoeselt 1865-Gent 1932) was de broer van wijlen mijn overgrootvader, de vader van mijn grootmoeder. Ik kan maar hopen dat poëtisch talent via het bloed bepaald wordt. Met mijn pseudoniem ca1000, de naam van mijn grootmoeder Camille, verbind ik mij dan ook met bewondering en trots met mijn afkomst.