acties voor stevige vegans

Andere die welt, sie braucht es
Je hoeft geen grootse dingen te doen om de wereld te veranderen. Je hoeft alleen maar je eigen eetgewoonten aan te passen. Alsmaar méér mensen komen effectief in actie. Elke dag. Gewoon door wat zij op hun bord leggen!

boeken die "om zeep" omdenken
Ontdek door welke andere auteurs ik geraakt word. Het zijn schrijvers die geloven dat we de puinhoop op aarde kunnen opruimen. Zij geloven in wat Berthold Gunster "omdenken" noemt, "manieren van denken. om problemen tot mogelijkheden te transformeren" (e.g. de ecoduikers). Zij dragen elk op andere terreinen en voor diverse doelgroepen concrete, vaak simpele oplossingen voor de ecologische problemen aan. Deze boeken vormen het hoekje van de hoop -weg van de puinhoop- in mijn boekenkast.

Laat het niet om zeep gaan
Ecologische zepen om te wassen, te poetsen en voor de badkamer, zero waste, crulty free en bovendien beter voor mijn lijf én goedkoop!

Happy lockdown en een kleurrijk 2021!
Vóór corona hoorden we nooit over mentale gevolgen van het ingaan tegen de eigen natuur. Zullen de extraverte collega’s onthouden hoe het voelt? Of zullen zij ons wederom onze natuur niet gunnen? Reken op het laatste. Zet je schrap en weiger voortaan elke vorm van assimilatie!

Hoe ik vegetariër werd
Sommige mensen eten geen vlees om gezondheidsredenen. Anderen denken aan hun figuur en volgen een vegetarisch dieet. Nog anderen worden geleid door religieuze regels. Tegenwoordig weten we zeker dat vleesproductie de aarde uitput en dat hongersnood opgelost wordt door de veeteelt te vervangen door een plantaardig voedingspatroon. Dat de vleesindustrie een wrede wereld verborgen houdt, stuit meer en meer mensen tegen de borst. Ik zelf was 8 en kon mijn vrienden niet opeten.

Vegan als antivirus
Corona creëert hét momentum naar een cruelty free -vegan en zero waste- samenleving. Mensen staan nu open voor een alternatieve levensstijl. Vegans, doe nu mee in deze race against time. Want eens de coronacrisis voorbij is, zal de sense of urgency om andere gewoonten aan te kweken, weer verdwenen zijn. Samen grijpen we deze kans! Hoe?

Vegan + zero waste = cruelty free
Kijk eens in de ogen van een dier. Eender welk dier. De poes op je schoot. De hond aan je zij. Een dier in de weide. Een dier onderweg. That's why...  

Wees mild voor jezelf!
De vleeseters onder ons die de moeite doen om anders te gaan eten, ik doe er mijn petje voor af! Want overschakelen naar een nieuwe gewoonte is een uitdaging. Het gaat bijlange niet vanzelf, want gewoonten zijn hardnekkig. Kies je eigen manier, voel je er goed bij, stel je aanpak eventueel bij, en geniet vooral van de ontdekkingsreis, de variëteit in gerechten en ingrediënten in de plant-aardige keuken! Laat het smaken en veel succes!

De jeugd staat op straat! They care! Dat geeft hoop! De jongeren zetten met hun protest de klimaatpolitiek op de agenda. Er beweegt iets. Zij vragen verandering. Zij vragen dat de politiek de verandering initieert. No shame, no blame, together we change the game! Ik ga niet de straat op. Niet enkel omdat ik introvert ben en drukte van welke aard ook noodgedwongen mijd. Noem me eigenzinnig, eigengereid, doener of einzelgänger. Noem me voor mijn part controlefreak. Ja, doelbewust kies ik een...
Je moet geen vegan te zijn om een verschil te maken. Welke kleine en grote acties je kan ondernemen, lees je hier.

Meer weergeven