aperitief

Van pompoenpit tot snoepje
Gezond snoepen met pompoenpitten, kruiden en no bee honey.

Van pompoenpit tot zoutje
Geen chips in huis? Gelukkig is er nog een pompoen.

Brood, grof zeezout, olijfolie en teentje look... meer heb je niet nodig!

Boursin voor vegans, nauwelijks te onderscheiden van de echte Boursin kaas. Op Cookidoo, het receptenforum van Thermomix vind je een heel aantal recepten voor vegan spreads, hummus en ander broodbeleg.

Pesto van erwten met tofuslagroom
Er zijn ontelbaar veel variaties op pesto. Deze pesto van erwten kan je als amuse bouche in een aperitiefglaasje of hapjeslepel serveren. Of je kan de erwtenpesto in een bord in het midden van de tafel zetten om lekker gezellig samen te dippen. Lekker met ciabatta, bruscetta of broodstengels.

Tofu dip
Tofu kan je niet alleen marineren en verwerken als vleesvervanger in een hoofdgerecht. Met ongebakken vaste tofu kan je ook kaas maken of een dip. Er zijn ontelbaar veel variaties op de tofu dip mogelijk.

Turkse sarma of Griekse dolma dankt zijn typische zure smaak aan de speciale smaak van de wijnbladeren. Heb je een druivelaar thuis, gooi de bladeren na het snoeien niet weg, want de lekkerste sarma is verse sarma met bladeren uit de tuin.

Citruslimonade
Limonade zelf maken is gezond, lekker, fris, gemakkelijk en in 5 minuten klaar. Je hebt een snijplank, een mes, een blender en een zeef nodig. Je kan de limonade met citroen, limoen, pompelmoes of appelsien maken. Om de gifstoffen vooraf uit het fruit te halen, leg je de vruchten een half uur in een oplossing van water en natriumbicarbonaat.