burgers en ballen

Wat eten vegans op een BBQ?

Om burgers te maken, laat je het gehakt van savooi voor het bakken een half uur of langer stevig worden in de koelkast. Voor een pita kan je het "gehakt" meteen bakken.

Met kikkererwten maak je niet alleen broodbeleg zoals hummus en spreads. Met falafels en wat sla, komkommer en tomaat maak je een lekker pitabroodje. Met een burger als vleesvervanger kan je een klassiek bord maken. Je kan de burgers van kikkererwten ook een tijdje in de diepvries bewaren.

Gehaktballetjes in tomatensaus. Ook vegans lusten ze. Met noten als vleesvervanger en kikkererwtenmeel als eiervervanger lusten vleeseters evenals veganisten en vegetariërs de balletjes in tomatensaus. Met aardappelpuree geserveerd kan je ze niet onderscheiden van het klassieke gerecht van gehaktballetjes in tomatensaus.

Vegan burgers en balletjes die je in de winkel koopt, zitten vol met bewaarmiddelen, vetten, tarwe en suikers. En ze zijn verpakt in plastiek. Hier is een gemakkelijk recept om je vleesvervanger zelf te maken met kastanje, sjalot en pompoen. Lekker, gezond, vezelrijk, goedkoop en zonder afval en je komt er niet van aan.